Explosieve groei oprichting Bulgaarse Vennootschappen

Bulgarije is in 2007 toegetreden tot de EU en is als zakelijke jurisdictie zéér in opkomst. Geen enkel ander EU land heeft zoveel investeringen en start-ups vanuit andere EU lidstaten gekend als Bulgarije.
Voordelige oprichting en laagste belastingen van Europa
Het land is geliefd onder met name Engelse, Duitse, Nederlandse, Belgische, Griekse en Roemeense ondernemers. De reden hiervoor zijn duidelijk: Bulgarije kent de laagste belastingen van alle EU lidstaten en het starten van een vennootschap is er, in vergelijking met andere EU jurisdicties, zeer goedkoop.

Voor iedereen toegankelijk
In 2006 heeft het Europees Hof in het Cadburry-Schweppes arrest zich uitgesproken over verplaatsingen binnen de EU met fiscale motieven. De uitspraak is glashelder: Dergelijke verplaatsingen vallen onder de Europese vrijheid van vestiging. Een ieder mag dus een onderneming starten in ieder EU land, ook wanneer dat uitsluitend om fiscale redenen is gedaan.

Bulgaarse missie
De Bulgaarse regering heeft na deze uitspraak haar vennootschapsrecht en belastingregime drastisch aangepast, deze aangepaste wetgeving is in 2008 ingegaan. En nog altijd voert de Bulgaarse regering een duidelijk beleid om ervoor te zorgen dat Bulgarije het land is met de laagste belastingen in de EU. Dit verklaart dan ook de enorme groei aan investeringen in Bulgarije.