Second Place, de Belgische beurs voor het tweede verblijf, trok dit weekend 4500 bezoekers. Elk jaar stijgt het aantal geïnteresseerden. Van de economische crisis is hier weinig te merken. “De banken zijn niet te betrouwen, je kan je geld beter steken in vastgoed.” En zo denken de meeste bezoekers want bijna 1 op de tien Belgen heeft een tweede verblijf.
De topbestemmingen in het buitenland zijn Frankrijk, Turkije en Spanje. “Spanje was te duur geworden, maar door de vastgoedcrisis zijn de prijzen gehalveerd.” Vastgoedmakelaar Magali Baetsle handelt vooral in woningen in bankbeslag. “Een appartement dat vroeger 200.000 euro waard was, is nu nog 70.000 euro waard. Er zijn hier echt koopjes te doen. We krijgen steeds meer aanvragen.”
De goedkoopste vakantiebestemming binnen de EU is ongetwijfeld Bulgarije. Ronnie en Jo trokken drie jaar geleden naar daar voor één huis, nu hebben ze er al drie. “Voor 30.000 euro heb je een volledige verbouwde boerderij.” En ook het leven is er een stuk goedkoper. “In het duurste restaurant van de streek kan je everzwijn eten voor 5 euro.” Ze hebben samen een pensioen van 2200 euro en kunnen nog 1000 euro aan de kant zetten. “Het is leven zoals God in Bulgarije.”
donderdag 13 oktober 2011

Meer lezen:
http://www.een.be/programmas/koppen/crisis-niet-voor-tweede-verblijven

http://www.secondhome-expo.be/